BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
There was an error in this gadget

Thursday, September 27, 2012

semangat itu penting

bismillah...hari dah 3 minggu ana masuk sem baru..rasanya minggu nie kelas on seperti jadual..ye la 2minggu lepas USM ada majlis konvokesyen, jadi banyak kelas digunakan untk majlis tu..best la kan 2 minggu boleh ronda2 dalam usm sblm start belajar, kira ambl mood la orang kata..hihi..

walaupon mood tak berapa ada lagi...tapi ana perlu terus kan perjuangan..cewahhh.. ye la kalau tak terus kan perjuangan...mcmn nk dpt keputusan yg elok.. ana perlu kutip balik semangt tak kira aps pon terjadi.. yaAllah permudahkan urusan hambamu ini untuk semester ini..bantu lah aku ya Rabbi..selamatlah daku ya Rahim..aamiin.. hati ana tak akn damai kalau tak mengingati Allah...huhu.

Wednesday, September 26, 2012

pesan doktor

Bismillah....Pesan doktor saya, " Bila apa yang kamu sedang belajar, atau apa yang sedang kamu buat, tidak membantu untuk meningkatkan iman kamu, maka tinggalkanlah. Kerana ia sekadar sia sia. Atau perbaikilah. Kerana mungkin ada yang tidak kena.

 " Subhanallahi wa bihamdihi subhanallahil 'adzhim "



pelangi selapas hujan...

Saturday, September 15, 2012

dear.....


dear laptop:-



tolong jgn sakit... saya perlu kan awak!!


                                             from: kekasih hati


perasaan sepoi-sepoi angin..

12:31 am (15 sep 2012)

bismilah.. lama ana tak update blog kan.. apa khabar "en" blog... hehe..

malam nie tulis sebab ada perasaan kurang baik... tetiba rasa, geram sakit hati, meluat, menyampah dan cemburu... sebenarnya rasa cemburu tu yang paling tinggi.. hehe.. cemburu buta tuli orang panggil, sebab puncanya sikit ja.. orang panggil sikit punya hal la... tp mmg tak leh tahan..sbb tu la tulis kat "en" blog... walaupon "en" blog tak berfungsi pon, sekurang-kurangnya hilang sikit rasa dihati ini.. ^_^

orang cakap "kalau tepuk sebelah tangan tak akan berbunyi".. tapi bagi ana pulak "kalau tepuk sebelah tangan tu kat meja atau gendang kompom berbunyi jugak".. kan..kan..  jadi it's ok la kan kalau ana ada perasaan cemburu... walaupon tadi rasa cemburu gila tp sekarang dah ok.. cepat ja reda kan.. alhmdulillah.. ALLAH bagi cara untuk ana reda perasaan tu.. walaupon benda tu akan jadi lagi..ana still ok, sbb ana ada ALLAH yang bagi ilham untuk ana taip kat "en" blog....

mugkin dah lambat untuk ana ucapkan selamat hari raya.. tapi rasa nk ucap gak sementara syawal masih ada.. hari ahad nie last syawal.. alhamdulillah, ana sempat habis kan posa ganti dibulan syawal.. ^_^
SELAMAT HARI RAYA "EN" BLOG... hehe