BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
There was an error in this gadget

Friday, July 19, 2013

salam ramadhan kareem

bismillah~~ alhmdulillah dah 10 hari umat islam berpuasa.. selamat berpuasa kekawan en "blog" . lama ana tak menulis... sekarang nie mood nk menulis tak mai, sbb tu malas nk update blog...huhu.. inysaALLAH ada berita gempak, ana cari la en"blog".. hehe..

semoga tahun nie puasa kita mendapat pahala dan semua ramadhan kali ini tak berlalu dengan sia-sia.. aamiinn..

Tuesday, February 5, 2013

bila dia~~

bismillah.. 

hari nie entry hanya untuk sisi luah apa yang ada dibenak perasaan, kalau yang dok kacau, jiwa raga nie better luah kan jangan simpan..nnt buat diri merana..tu prinsip ana..jadi!! tau apa ana nak buat?? ana nak cerita la kat "en blog" biaq tak ada apa2 dah dalam hati nie... first ana nie ada la suka kat seseorang, dulu kalau ana suka kat seseorang ana tulis diari..skng diari dah tak buat sbb ada ja penyebok suka nak baca diari tu.. so ana hentikan pengeluaran diari (cewaah mcm terbitkan buku lak) bila dah tak keluar kan diari..ana update kat "en blog" ja la tentang feeling ana yang terjadi dari semasa ke semasa.. 

ikut mood gak la nk tulis kat "en blog" nie..hehehe.. ok..ok.. berbalik pada perasaan tadi.. so kalau dah terbekenan dan tersuka kat seseorang tu.. ana akan selidik semua hal pasai dia.. hahaha.. jeng2.. pasai diri dia, tarikh lahir, no ic, nama penuh, alamat rumah, sapa fmly dia, berapa adik beradik, mak ayah kerja apa, sapa kawan dia dan siapa girlfriend dia (tudiaaa, sampai mcm tu sekali).. tapi alhmdulillah setakat nie, orng yng ana suka tak tau yang ana suka kat dia.. biar pecah diperut jangan pecah dimulut..kira biar merana dari dapat???? ekk mcm tu ka?? hrmmm.. nak merana apa " ana percaya pada JODOH ALLAH" jadi, ia tidak menjadi masalah kepada saya untuk fikir soal merana.. biaq ana tak habaq ana suka dia, sebab itu lebih baik!! ini bukan soal perigi cari timba atau apa pon.. ini soal ana tak akan sama sekali ckp yang ana suka kat dia.. selagi dia tak menjadi halal untuk ana (cewwah) lafas itu hanya untuk "suamiku" (jeng-jeng sapa ye) :P moga-moga dia orng yg saya suka

ok..ok.. berbalik kepada orang yang ana suka...disebabkan ana suka kat dia kan.. so, mmg menjadi satu kemestian untuk ana selidik aktivit dia setiap hari di FB, twtr, blog (dia xpenah update pon), myspce... itu ja kot dalam laman sosial yang tinggal.. friendster dah tak de.. bila dah selalu dok mengusyar baik punya...so, ada ja la benda tak puas hati kan.. ramai sangat la budak perempuan yang sedang dok mengayat dia, (dia tak handsome pon) tapi dia baik, cakap dengan perempuan sopan santun, jarang la dia nie nak menipu... sebab kalau dia malas nk layan perempuan sekeliling dia, dia buat tak tahu ja... termasuk la ana... aish...  so disebabkan dia nie jarang ambl tahu pasai ana, ada sekali dua ana msg lah dia... tup..tup.. dia tnya nie sapa!! arrrr bengang kot!! tapi, dgn hati yang geram dan bengang ana pon cakap, ini ananul farhana makwe baru mu...dia secara automatik akan tulis.. sorry2 hari tu fomat handphone..( pendek gila tulis tambah lagi kebenganganku).... so, lepas dia tulis macam tu, ana terus  x msg dah.. hopely dia simpan la kan nmbr tu... jadi rasa lega la, sbb nama ku masih berada di handphonenya... dan yang terbaruuuuuuuuuuuuuuuu~~ dia ada tulis comment kat fb yng dia fomat handphone lagi... uuuwwwahhhhh.. :"( sedihhhhhhhhhh...  tau x sedih kenapa.. kemungkinan besar, nama ana... ya nama ananul farhana akan lenyap bersama prgm fomat handphonenya itu... arrrrrrrrrrrrrrrrr.. dh la dia mmg langsung tak ingt kan ana... dan sekarang kemungkinan besar namaku sudah tak de dalam handphone nyaaaaaaa... uuuwwaaahhh...tapi satu ja.. ana akan sentiasa doakan ana dan dia dijodoh bersama oleh ALLAH ... yaALLAH dekat kan hatinya dgn hatiku kerana cinta kami kepadaMU, kasih kami keranaMU dan seluruh jiwa raga kami hanya keranaMU.. bukakanlah pintu hatinya untk menerimaku menjadi isterinya yang sah didunia dan akhirat.. peliharalah keluarga ku untuk menerimanya.. peliharalah keluarganya untuk menrimaku..aamiin.. jodohkan daku dan dia  yaRabbi...

Sunday, January 20, 2013

duit~~

Bismillah..

suatu petang..

ana: ayah nak thousand ringgit
ayah: nak wat apa?
ana: saja nk bagi ada duit dalam bank..
ayah: kalau kak kahwin ayah bagi la...

ana: senyap x kata apa2... permintaan nampak simple tapi susah gak nk tunaikan...
moga jodoh ku dipercepatkan...aamiin..

bengang~~

bismillah...

hari nie bangun pagi rasa ceria ja sikit dari semalam.. ye la semalam rasa macam nak marah orang ja.. sampai maigrin tahan marah... ingtkan bangun pagi akan terus ceria sampai petang.. tapi dok ja tengah hari  nie kawan baik aku, buat aku rasa bengang... bengang tarak dah.. boleh terbakar ja.. arrr..aku bengang!! dak mood bagai.. masa hari tu plan, dia excited gila~~  sekang mcm2 perasaan dia nk mai lak~~~ hrmmm.. aku dah cukup paham.. aku pon tau aih persaan mcm tu..  hrmmm.. buat maigrin aku mai balik ja.. aku mmg bengang sangat!!  asgfirullahhalazim.. sabaq2.. ALLAH uji sikit ja nie.. 

Friday, January 18, 2013

tag 1#

Bismillah..

tengok ada orang tag benda nie kat fB.. macam cool je.. jadi ana pon ambl copy la boh dalam "en blog"

orang yang banyak membantu saya:  ayah- mahadi ramli(dari segi kewangan.. hehe)
orang yang saya kenal dan dia baik : dila- nur adeela ruslan
0rang yang sering bagi nasihat untuk saya : kak ngah- nur adlina mahadi
orang yang tidak akan saya lupakan: adik pian- muhammad sufian mahadi ( al fatihah)
orang yang comel dan mempersonakan: ananul farhana- ( gila puji diri sendiri) hahah
orang yang paling saya benci (lawannya la) : zaid- zaid ishak

orang yang nampak cool: padil- muhammad fadhil abd rahman, banyak benda yang ana impikan dia yang selalu bagi!!
orang yang paling saya sayang : mak- aishah mohd zaid @zaid 
orang yang selalu ada untuk saya : timah- siti fatimah osman 

orang yang tak pernah jemu melayan saya: mencapai impan hujung jari, ana selalu marah2 dia kalau xdak mood, tapi dia stll layan- burhan kalami

saja suka-suka.. kalau ada nama kawan2 yang xdak.. nnt ana bubuh ye.. yang nie baru first time..hahah..

Saturday, January 12, 2013

alhmdulillah 12.1.13

12 jan 13 10.10pm

Bismillah.. hari nie ALLAH bagi peluang untuk sambut birthday.. tak tahu tahun depan macam mana..sempat ke tak.. moga ALLAH sentiasa memberkati ana..aamiin..

12.1.13...tarikh lahir ana.. ***bling-bling ***.. mak bagi hadiah jam..alhmdulillah..sayang mak... hari nie pon birthday mak dan anak buah ana.. kami mempunyai satu tarikh lahir yang sama iaitu 12 januari...  3 orang yang berbeza usia, tapi mempunyai banyak persamaan antaranya:
1) kami semua perempuan!
2)kami anak second last, kira kami ada adik la..
3)muka kami sama dgn muka ayah masing-masing (mak sama dgn tok wan ana la) (ana macam ayah-suami mak) dan (aina macam ayah dia- abang ipaq ana) :P anak ayah la katakan.. alhmdulillah, walaupun muka ana macam ayah tapi tarikh lahir macam mak!!
4)dah muka macam ayah, jadi sudah tentu kami jadi anak kesayangan ayah... hihi

terima kasih kepada rakan2 yang wish dan yang x wish tu..xpa tak kisah pon..insyaALLAH.. tapi, orng yg ana suka dia x wish pon kat ana..sedissss T_T.. xpa lah dia bukan tau pon ana suka dia.. moga ALLAH jodohkan kami..aamiin..

  cukup sekadar gambar kek ye. hehe..

jam baru, jenama ALBA..fuyooooo..hihi
 kak ija bagi hadiah... hehe.. mahai kot buku nie..
 anak buah ana bg hadiah.. caya x... huhu.. siap tulis nama bonda lagi..
kesian aina, bonda x bagi apa2 pon kat dia...hrmmm