BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
There was an error in this gadget

Tuesday, February 5, 2013

bila dia~~

bismillah.. 

hari nie entry hanya untuk sisi luah apa yang ada dibenak perasaan, kalau yang dok kacau, jiwa raga nie better luah kan jangan simpan..nnt buat diri merana..tu prinsip ana..jadi!! tau apa ana nak buat?? ana nak cerita la kat "en blog" biaq tak ada apa2 dah dalam hati nie... first ana nie ada la suka kat seseorang, dulu kalau ana suka kat seseorang ana tulis diari..skng diari dah tak buat sbb ada ja penyebok suka nak baca diari tu.. so ana hentikan pengeluaran diari (cewaah mcm terbitkan buku lak) bila dah tak keluar kan diari..ana update kat "en blog" ja la tentang feeling ana yang terjadi dari semasa ke semasa.. 

ikut mood gak la nk tulis kat "en blog" nie..hehehe.. ok..ok.. berbalik pada perasaan tadi.. so kalau dah terbekenan dan tersuka kat seseorang tu.. ana akan selidik semua hal pasai dia.. hahaha.. jeng2.. pasai diri dia, tarikh lahir, no ic, nama penuh, alamat rumah, sapa fmly dia, berapa adik beradik, mak ayah kerja apa, sapa kawan dia dan siapa girlfriend dia (tudiaaa, sampai mcm tu sekali).. tapi alhmdulillah setakat nie, orng yng ana suka tak tau yang ana suka kat dia.. biar pecah diperut jangan pecah dimulut..kira biar merana dari dapat???? ekk mcm tu ka?? hrmmm.. nak merana apa " ana percaya pada JODOH ALLAH" jadi, ia tidak menjadi masalah kepada saya untuk fikir soal merana.. biaq ana tak habaq ana suka dia, sebab itu lebih baik!! ini bukan soal perigi cari timba atau apa pon.. ini soal ana tak akan sama sekali ckp yang ana suka kat dia.. selagi dia tak menjadi halal untuk ana (cewwah) lafas itu hanya untuk "suamiku" (jeng-jeng sapa ye) :P moga-moga dia orng yg saya suka

ok..ok.. berbalik kepada orang yang ana suka...disebabkan ana suka kat dia kan.. so, mmg menjadi satu kemestian untuk ana selidik aktivit dia setiap hari di FB, twtr, blog (dia xpenah update pon), myspce... itu ja kot dalam laman sosial yang tinggal.. friendster dah tak de.. bila dah selalu dok mengusyar baik punya...so, ada ja la benda tak puas hati kan.. ramai sangat la budak perempuan yang sedang dok mengayat dia, (dia tak handsome pon) tapi dia baik, cakap dengan perempuan sopan santun, jarang la dia nie nak menipu... sebab kalau dia malas nk layan perempuan sekeliling dia, dia buat tak tahu ja... termasuk la ana... aish...  so disebabkan dia nie jarang ambl tahu pasai ana, ada sekali dua ana msg lah dia... tup..tup.. dia tnya nie sapa!! arrrr bengang kot!! tapi, dgn hati yang geram dan bengang ana pon cakap, ini ananul farhana makwe baru mu...dia secara automatik akan tulis.. sorry2 hari tu fomat handphone..( pendek gila tulis tambah lagi kebenganganku).... so, lepas dia tulis macam tu, ana terus  x msg dah.. hopely dia simpan la kan nmbr tu... jadi rasa lega la, sbb nama ku masih berada di handphonenya... dan yang terbaruuuuuuuuuuuuuuuu~~ dia ada tulis comment kat fb yng dia fomat handphone lagi... uuuwwwahhhhh.. :"( sedihhhhhhhhhh...  tau x sedih kenapa.. kemungkinan besar, nama ana... ya nama ananul farhana akan lenyap bersama prgm fomat handphonenya itu... arrrrrrrrrrrrrrrrr.. dh la dia mmg langsung tak ingt kan ana... dan sekarang kemungkinan besar namaku sudah tak de dalam handphone nyaaaaaaa... uuuwwaaahhh...tapi satu ja.. ana akan sentiasa doakan ana dan dia dijodoh bersama oleh ALLAH ... yaALLAH dekat kan hatinya dgn hatiku kerana cinta kami kepadaMU, kasih kami keranaMU dan seluruh jiwa raga kami hanya keranaMU.. bukakanlah pintu hatinya untk menerimaku menjadi isterinya yang sah didunia dan akhirat.. peliharalah keluarga ku untuk menerimanya.. peliharalah keluarganya untuk menrimaku..aamiin.. jodohkan daku dan dia  yaRabbi...